Menu Sluiten

Informatie Transcriptie

Consultancy- en full service vertaalbureau te Brussel. 25 jaar expertise. Uw gesprekspartner bij uitstek voor al uw projecten, van een dringende vertaling voor uw website tot de lokalisatie van uw technische documentatie in 20 talen.

More info

tags: Advies Transcreatie – Economische Vertalingen – Financiële Vertalingen – Geavanceerde Vertaalsoftware – Kwalitatieve Vertalingen – 

Wenst u meer info over informatie transcriptie kijk dan vlug op https://www.tradas.com/nl/ | Informatie Transcriptie

Het gebruik van bepaalde trefwoorden en uitdrukkingen kan verschillen per taal en cultuur. Met transcreatie wordt er rekening gehouden met SEO en kan de content beter gevonden worden door zoekmachines.

Hoe werkt transcreatie?

Transcreatie vereist een nauwe samenwerking tussen de vertaler en de opdrachtgever. De vertaler moet in staat zijn om de boodschap van de oorspronkelijke tekst te begrijpen en deze opnieuw te creëren in de doeltaal. Daarbij moet er ook rekening gehouden worden met cultuur, tone of voice en SEO-aspecten. De opdrachtgever speelt een belangrijke rol door duidelijke richtlijnen en voorbeelden te geven van wat ze willen bereiken met de content. Dit zorgt voor een efficiënter en succesvoller transcreatieproces.

Voorbeelden van transcreatie

Een goed voorbeeld van transcreatie is het McDonald´s motto “I´m Lovin´ It”. In het Nederlands is het vertaald als “Ik Houd Ervan”, wat niet dezelfde emotie en impact heeft als de oorspronkelijke Engelstalige versie. Daarom is er gekozen voor de transcreatie “Ik Ben Fan”, wat beter aansluit bij de Nederlandse cultuur en de gewenste boodschap.

Een ander voorbeeld is Coca-Cola met hun campagne “Share a Coke”. In de Verenigde Staten was dit vertaald als “Share a Coke with Friends”, terwijl in China het vertaald werd als “Enjoying happiness with friends”. Door rekening te houden met de culturele context, kon er een passende vertaling worden gevonden die inspeelt op de emoties van de doelgroep.

Conclusie

Transcreatie is een essentieel onderdeel van effectieve vertalingen en content creatie. Het gaat verder dan alleen woorden vertalen en zorgt ervoor dat de boodschap en emotie van de oorspronkelijke tekst behouden blijft. Door rekening te houden met culturele aanpassingen, emotionele impact, merkconsistentie en SEO-optimalisatie, kan transcreatie ervoor zorgen dat een boodschap op een effectieve manier wordt overgebracht naar verschillende doelgroepen.

Transcreatie Informatie Transcriptie: Wat Is Het en Waarom Is Het Belangrijk?

Transcreatie wordt steeds vaker gebruikt in de wereld van vertaling en content creatie. Maar wat is het precies? En waarom is het zo belangrijk? In dit artikel gaan we dieper in op de betekenis van transcreatie en waarom het een essentieel onderdeel is van effectieve vertalingen en content creatie.

Wat is transcreatie?

Transcreatie is een samenvoeging van de woorden ´vertalen´ en ´creatie´, en verwijst naar het proces van het vertalen of herschrijven van content met behoud van de betekenis, intentie en stijl. Het is meer dan alleen maar woorden letterlijk vertalen van de ene taal naar de andere. Het gaat erom de boodschap van de oorspronkelijke tekst te begrijpen en deze opnieuw te creëren in de doeltaal, zodat de lezer dezelfde emotie, reactie of actie ervaart als de oorspronkelijke doelgroep.

Waarom is transcreatie belangrijk?

Er zijn verschillende redenen waarom transcreatie een belangrijke rol speelt in vertalingen en content creatie:

 • Culturele aanpassing: Elke taal en cultuur heeft zijn eigen specifieke nuances, uitdrukkingen en gevoeligheden. Door transcreatie kan de boodschap aangepast worden aan de doelcultuur, waardoor de content relevanter en begrijpelijker wordt voor de lezer.
 • Emotionele impact: Woorden hebben de kracht om emoties op te roepen en deze kunnen verschillen per cultuur. Door transcreatie kan de emotionele impact van de oorspronkelijke tekst behouden blijven, zodat de lezer dezelfde reactie ervaart als de doelgroep.
 • Merkconsistentie: Voor bedrijven is het belangrijk om een consistente boodschap uit te dragen, ongeacht de taal of cultuur. Met transcreatie kan deze boodschap op een effectieve manier worden overgebracht naar verschillende doelgroepen, zonder afbreuk te doen aan de merkidentiteit.
 • SEO-optimalisatie: Transcreatie speelt ook een belangrijke rol in online content creatie.

  Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
  .

  Informatie transcriptie

  !–StopPubText–>.