Menu Sluiten

Wat Is Transcripte

Consultancy- en full service vertaalbureau te Brussel. 25 jaar expertise. Uw gesprekspartner bij uitstek voor al uw projecten, van een dringende vertaling voor uw website tot de lokalisatie van uw technische documentatie in 20 talen.

More info

tags: Advies Transcreatie – Economische Vertalingen – Financiële Vertalingen – Geavanceerde Vertaalsoftware – Kwalitatieve Vertalingen – 

Wenst u meer info over wat is transcripte kijk dan vlug op https://www.tradas.com/nl/ | Wat Is Transcripte

Transcreatie: Wat is transcriptie?

Transcriptie is het proces van het omzetten van gesproken woorden naar geschreven tekst. Het wordt vaak gebruikt bij het maken van notulen van vergaderingen, het transcriberen van interviews en het ondertitelen van video´s. Maar wat is transcreatie en hoe verschilt het van transcriptie?

Wat is transcreatie?

Transcreatie is een term die steeds vaker wordt gebruikt in de vertaalbranche. Het is een combinatie van de woorden “translatie” en “creatie”. Hiermee wordt bedoeld dat er meer komt kijken bij het vertalen van een tekst dan alleen de woorden één op één omzetten naar een andere taal. Transcreatie gaat verder dan dat en houdt ook rekening met culturele en linguïstische verschillen.

Het belang van transcreatie

In een wereld waarin we steeds meer online communiceren en internationaal zaken doen, is het belangrijk dat onze boodschap ook daadwerkelijk overkomt bij ons doelpubliek. Een letterlijke vertaling van woorden kan soms voor misverstanden zorgen of zelfs beledigend overkomen bij een andere cultuur. Transcreatie zorgt ervoor dat de boodschap op een effectieve manier wordt overgebracht, rekening houdend met de doelgroep en hun cultuur.

Verschil tussen transcriptie en transcreatie

Waarom is het belangrijk om onderscheid te maken tussen transcriptie en transcreatie? Bij transcriptie gaat het puur om het omzetten van gesproken woorden naar geschreven tekst. Er wordt geen rekening gehouden met culturele verschillen of de context van de boodschap. Transcreatie daarentegen gaat verder dan alleen woorden en houdt rekening met o.a. culturele nuances, emoties en humor.

Een voorbeeld hiervan is een slogan die in Nederland wordt gebruikt: “I amsterdam”. Deze vertaling zou letterlijk worden overgenomen in het Engels, maar heeft geen betekenis voor een Engelstalige. Door te transcreëren zou er bijvoorbeeld gekozen kunnen worden voor “Amsterdam loves you”, wat beter aansluit bij de boodschap en doelgroep.

Waarom is transcreatie nodig?

Transcreatie is nodig om ervoor te zorgen dat de boodschap effectief overkomt op een internationaal publiek. Het helpt ook om de identiteit en het imago van een bedrijf of merk te behouden bij het vertalen van reclame-uitingen, productbeschrijvingen en andere communicatievormen. Met transcreatie kan de boodschap worden aangepast en afgestemd op de doelgroep, waardoor deze beter begrepen en gewaardeerd zal worden.

Transcreatie bij Tradas

Tradas is een toonaangevend bedrijf op het gebied van vertaling en biedt ook transcreatiediensten aan. Onze ervaren vertalers hebben niet alleen kennis van de taal, maar ook van de cultuur en de doelgroep. Zij kunnen hierdoor de boodschap op een effectieve manier vertalen en aanpassen aan de lokale markt.

Onze transcreatiediensten omvatten o.a. het vertalen van reclame-uitingen, websites, productbeschrijvingen en andere marketingmaterialen. Wij zorgen ervoor dat uw boodschap niet alleen goed wordt vertaald, maar ook dat deze de juiste impact heeft op uw doelgroep.

Conclusie

In een wereld waarin internationale communicatie steeds belangrijker wordt, is het van groot belang dat boodschappen effectief worden overgebracht naar verschillende doelgroepen. Transcreatie zorgt ervoor dat dit op een doeltreffende manier gebeurt, door rekening te houden met culturele en linguïstische verschillen. Bij Tradas kunt u terecht voor professionele transcreatiediensten en bent u verzekerd van een boodschap die op de juiste manier wordt overgebracht.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Wat is transcripte

!–StopPubText–>.